Arrangörsstöd

Bidrag

Riksteatern administrerar två bidrag dels arrangörsgarantin som kan sökas av arrangörer av både barn-/ungdomsföreställningar och föreställningar för vuxna, och småplatsbidraget som kan sökas av riksteaterföreningar i samarbete med andra lokala föreningar.

Riksteaterföreningar kan också söka ett bidrag för att arrangera bussresor till varandras föreställningar. Här kan du ladda ner blanketten.

Övrigt arrangörsstöd

Riksteatern Östergötland stödjer också länets arrangörer av barn- och ungdomsföreställningar (skol och offentligt) liksom de som arrangerar föreställningar för vuxna genom…

Marknadsföringshjälp

Det som är den största utmaningen för arrangör är marknadföringen och publikarbetet inför en föreställning. Till hjälp finns bland annat kursen Mer publik! men också andra verktyg till exempel den här enkla mallen för marknadsföring.

För ungdomar som som vill börja arrangera men även för andra har arrangörsföreningen Plural tagit fram den här Arrangörsbibeln som innehåller mycket nyttigt kring föreningsbildande, organisation, etc. Den kan beställas hos på ostergotland.rtf@riksteatern.se.

För presskontakt så finns ett lite omfattande häfte som är framtaget av PR-byrån Westanders. Den kallas Westanders_pr-handbok_2006.

Riksipedia – Riksteaterns manual för främst teaterföreningar

Riksteatern har också en separat hemsida för med massor med kunskap inom olika områden som marknadsföring, att starta en förening, etc. Gå in på Riksipedia och läs mer.