Bygdegårdsturné i oktober

Bild "Man skulle veta vad lycka är"

 

 

 

 

 

 

 

Mellan den 1 och 5 oktober gör Teater DaCapo från Uppsala en turné till fem östgötska bygdegårdar. Det är Östra Stenby/Konunggsund, Klippan/Vånga, Boet, Malexander och Gryts bygdegård som får besök av föreställningen ”Man skulle veta vad lycka är” och som bygger på texter av estradpoeten Solja Krapu vars röst man ofta hör i radions ”Tankar för dagen”.

I Solja Krapus underfundiga och humoristiska texter och till klassisk cellomusik av tonsättaren Benjamin Britten, träffas en man och en kvinna. Det bär av på en hejdlös seglats, med var sitt segel. Ska de hitta lyckan? Tänk om det är för sent…

Solja Krapu, född 1960 i Konginkangas i Finland och bosatt i Umeå, är en sverigefinsk estradpoet och författare. Hon har vunnit SM i Poetry slam 1997 och 1998 och har även skrivit bilderböcker.

Föreställningen framförs av skådespelarna Siv Eriksson och Rune Jakobsson från Teater DaCapo. Medverkar i föreställningen gör också Anja Strautmanis på cello, där hon framför delar av Benjamin Brittens Tredje cellosvit för solocello op. 87.

Turnén arrangeras av Östergötlands bygdegårdsdistrikt i samarbete med Riksteatern Östergötland.