Nätverksträff DansARR Öst

Nätverksträff DansARR Öst

Rödtornet, Storgatan 31, Vadstena
Tors 6 sept, kl 17-20

 

För de riksteaterföreningar och kommuner (Norrköping, Linköping, Vadstena och Motala) som ingår i projektet DansARR Öst  är det viktigt att delta i dessa nätverksträffar där vi kan stämma av idéerna i projektet mot verkligheten.

Under våren 2018 tvingades vi skjuta på den träffen. I gengäld planerar vi nu för tre träffar i höst. Förutom den 6 september vill vi också undersöka om det finns intresse att delta i Dansmässan i Stockholm (se nedan). Sedan har vi en avslutande träff i november/december som ännu inte är inplanerad.

Den 6 september har vi följande innehåll:

 

Det samtida danslandskapet

Bodil Persson berättar om koreografi och ny scenkonst idag, igår och hur vi kan tänka oss den imorgon. ”Konsten söker ett annat, ett annorlunda språk att tala med. Ofta ett tilltal som kan skapa förundran, förvirring och friktion i relation till sin publik. Konst, scenkonst, koreografi och dans gör det möjligt att få nya perspektiv på människan och hennes tillvaro. Vi bjuds in till andra, inte ännu upptäckta världar. Men hur kan vi öppna oss för det okända, hur kan vi lockas in i det nya och expanderande fältet av ny scenkonst som skapas just nu här hemma hos oss och ute i världen”.

Bodil Persson är lektor i dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst vid Stockholms konstnärliga högskola och frilansdramaturg inom dans och cirkus.

 

Reflektioner kring  vårens dansarrangemang

Hur har det gått vid arrangemangen? Lärdomar och erfarenheter?

 

Vad är på gång i höst – produktioner? Gemensamma satsningar.

 

Halvtid i projektet – vart har vi kommit? Bör vi tänka om?`

 

Residenssatsningar. Utvecklingsbidrag till dansen

Dans i Öst/Region Östergötland har fått ett utvecklingsbidrag på 400 000 kr/år, mycket beroende på de satsningar vi gjort på DansARR Öst. Vad kan detta innebära?

 

Dansmässan, Stockholm 13-15 nov

Om det finns intresse så kan undersöka möjligheterna för arrangörer i nätverket att delta i Dansmässan som äger rum på olika scener i centrala Stockholm. Program och detaljer kring deltagandet ska komma ut i början av hösten.

 

Anmälan

Anmälan ska senast den 30/8 på denna länk.