ScenGalej

Från Teater Martin Mutters “Prinsessan på ärten - Hur känslig får man va?”

ScenGalej
Tors 13 oktober

Hallarna
Tunnbindaregatan 37, Norrköping

ScenGalej är Östergötlands största mötesplats för dans, teater och musik för barn och unga. Tjugo föreställningar och konserter presenteras i sin helhet, dessutom blir det presentationer i annan form.

Under vårt stora Kaffemingel får du också möta ett 30-tal grupper och artister som jobbar med barn och unga. Många av grupperna erbjuder också Skapande skolaaktiviteter.

Vi satsar också på elevmedverkan på ScenGalej för att de i enlighet med barnkonventionen ska kunna ha inflytande på den kultur de är målgrupp för. I år är det  Kinda som referensklasserna kommer ifrån.

Vi satsar detta år extra för att nå ut till särskolan. Flera produktioner fungerar mycket väl för denna målgrupp. Kontakta oss om du vill veta mer.

Program/innehåll

Här kan du ladda ner det kompletta programmet.  Här nedan ser du också schemat för dagen. Klicka för att göra det större. Läs mer om de produktioner som ingår.

Schema_Sida_1

Anmälan

Vill du vara med om ScenGalej, anmäl dig på denna blankett. Sista anmälningsdag är den 27 september.

Arrangörsgrupp & Urval

ScenGalej arrangeras av Riksteatern Östergötland, Östgötamusiken, Dans i Öst, Norrköpings och Linköpings kommuner i samarbete med Hallarna.

Föreställningarna och konserterna väljs i huvudsak ut av arrangörsgruppen. Professionella artister/grupper med bas i Östergötland och som har turnébara föreställningar/konserter har en självskriven plats på ScenGalej. Övriga medverkande väljs utifrån kvalitet, konstnärlighet, tematiskt innehåll etc. Urval sker bl a genom att delta i andras utbudsdagar. Arrangörsgruppen vill gärna se föreställningen/konserten innan.

Urvalsperioden börjar i slutet av januari och pågår i huvudsak till slutet av maj.